tisdag 17 februari 2015

Svidande skinkor

Det var ett tag sedan jag kände känslan. Känslan som uppstår efter långvarig friktion. En friktion som behöver några timmar på sig att verka. Det är skav och svider helt enkelt mellan skinkorna.

Dagens underlag bjöd på både barmark och is
Detta efter att jag äntligen har börjat öka distansen inför sommarens Fotrally. Idag fick jag ihop en dryg halvmara på fyra timmar. Fyra timmar är väldigt lång tid och med tanke på att jag vill gå många, många timmar längre i juni är jag glad för sällskapet under tävlingen.

Annars ser mitt träningsupplägg annorlunda ut både mot förra säsongen och min tänkta plan inför denna säsong. Jag har inte sprungit sedan i oktober på grund av min diffusa smärta i högerbenet. Nu har jag i alla fall skaffat ett gymkort så jag kör cykel, rodd och crosstrainer nästan varje dag. I genomsnitt går jag också drygt en timme varje dag. En annan skillnad mot förra året är att jag inte ständigt står upp på jobbet och när jag åker kommunalt. Faktiskt sitter jag mer än vad jag står.

Jag är inte heller lika hardcore när det gäller den mentala biten. Förra säsongen lyssnade jag inte på någonting när jag var ute och gick. Idag när jag skulle gå lite längre dammade jag av min gamla mp3-spelare (för att spare mobilbatteriet) och lyssnade på "NLP for beginners". Därifrån kan säkert vaska fram lite vapen som kan ge mig ett mentalt försprång när startskottet går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar