torsdag 25 september 2014

Lägesrapport

Fotrally 2015 känns ganska avlägset, men min träning är i full gång (utan så mycket gång). Just nu ligger fokus på Sörmland Ultra Marathon som går av stapeln den 18 oktober. Jag har de senaste veckorna stadigt ökat längden på mina långpass och i morgon förmiddag är planen att springa 27 kilometer till jobbet på tre timmar. Mina långpass har känts bra; jag har varit pigg och kunnat hålla farten uppe. Jag har även lagt in en tio minuters tempoökning nära slutet där jag sänkt farten till 4:45-5 minuter per kilometer.

Som jag nämnde ovan har jag inte gått så mycket. Det blir några trekilometerspromenader i veckan när jag går från jobbet. Jag hörde av PerOla (min forne lagmedlem) att han inte gått så länga sträckor inför årets Fotrally. Däremot sprang han desto längre - bland annat Olympian Race, ett 18-milslopp i Grekland - och det hindrade honom inte från att gå 51 timmar under Fotrally. Efter Sörmland Ultra tänker jag istället för många kortare promenader satsa på färre riktigt långa sträckor.

Annars fortsätter jag att stå upp när jag åker pendel och tunnelbana. Står också ständigt vid mitt skrivbord på jobbet. Och när det passar och jag inte känner mig alltför generad försöker jag ställa mig upp var tjugonde minut vid längre möten.

Jag vill passa på att gratulera tre av mina forna lagkamrater som har blivit uttagna till det svenska landslaget som ska delta på Fotrally 2015. Du kan följa deras framfart på bloggen Fotrallylandslaget. Jag kanske har hittat ett nytt lag inför nästa år då minst tre arbetskamrater visat intresse för denna udda tävling. Jag återkommer i frågan när jag lyckats övertalat dem att anmäla sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar