lördag 30 augusti 2014

Siktet inställt på Sörmland Ultra Marathon

Årets Fotrally ligger två månader bak i tiden och sommaren har förflutit med få promenadsträckor på max tre kilometer. Överhuvudtaget tog jag det lugnt med träningen de första veckorna efter rallyt. Jag lät benhinnan återhämta sig ordentligt och väntade med första löppasset i drygt tre veckor. Istället simmade och cyklade jag. Kunde dock inte låta bli att anmäla mig till Sörmland Ultra Marathon (SUM) i oktober, så nu är det dags att förlänga mina löppass som i sommar sällan överstigit 10k.

Några dagar efter rallyt samlades mitt lag the Pirates of the Magelungen hemma hos Fredrik och firade lagsegern. Det blev många anekdoter och mycket skratt samt poserande framför kameran (som synes med inspiration från Madness och One Step Beyond). Vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte, enligt insiderinformation ryktas det om nya lagbildningar. Jag får säkert anledning att återkomma i detta ämne.

För att komma till bukt med benhinnan har jag börjat med att styrketräna framsidan av smalbenen. Jag har kommit på en lite udda övning där jag sätter framfoten under en hurts och lyfter hurtsen med hälarna i golvet. Jag fortsätter också med min övning jag fick vid mitt kiropraktorbesök innan rallyt: att stå med hela foten på golvet så långt ifrån väggen att jag ändå med böjt ben når väggen med knät. Högerfoten är fortfarande inte lika vig som vänstern vilket enligt teorin kompenseras med att jag belastar vänster ben mer. Det var troligtvis detta som orsakade min benhinneinflammation.

Efter sommarens lite lugnare träningsdoser har jag nu återigen börjat stå på pendeltågen och vid skrivbordet på jobbet. Jag kommer nog fokusera på löpning fram till SUM, men därefter är det dags att börja förlänga promenadsträckorna så jag står redo för att försöka ta mig riktigt långt 2015.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar